Polityka prywatności

Urząd Dozoru Technicznego (UDT) przywiązuje dużą wagę do szanowania i respektowania praw Internautów, ze szczególnym uwzględnieniem prawa do ochrony prywatności. Chcielibyśmy, aby nasza polityka ochrony danych osobowych dawała poczucie bezpieczeństwa. Jeśli przekazujesz nam Swoje dane osobowe, UDT zobowiązuje się traktować je w myśl swojej polityka prywatności, która poniżej wyjaśnia stosowane przez nas zasady gromadzenia i przetwarzania danych osobowych. Dlatego też uprzejmie prosimy o zapoznanie się z założeniami polityki ochrony danych osobowych.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

  • Dane zbierane podczas rejestracji

Abyś mógł skorzystać z funkcji dostępnych w aplikacji Talent Finder będziesz musiał się zarejestrować. Podczas rejestracji zapytamy Cię o login i hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie, imię, nazwisko, datę urodzenia oraz adres e-mail. Zostaniesz poproszony również o wyrażenie zgody na przetwarzanie Twoich danych osobowych przez naszą firmę.

  • Dane zbierane przy kwestionariuszu osobowym

Po zalogowaniu się do systemu będziesz mógł wypełnić kwestionariusz osobowy. Przy wypełnianiu kwestionariusza zostaniesz poproszony o podanie:

  • danych osobowych (imię, nazwisko, data urodzenia, adres e-mail, telefon, adres pocztowy)
  • wykształcenia (nazwa szkoły/uczelni, kierunek wykształcenia rok ukończenia nauki)
  • doświadczenia zawodowego (nazwa firmy, nazwa stanowiska, data rozpoczęcia i zakończenia pracy)
  • znajomość języków obcych
  • umiejętności IT
  • uzyskane certyfikaty
  • oczekiwane wynagrodzenie i benefity
  • preferowane branże i stanowiska
  • Dane zbierane automatycznie

Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego itp.

  • Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami

W momencie, gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu lub poczty e-mail przekazujesz nam swoje dane osobowe w celu identyfikacji Użytkownika, np.: imię, nazwisko, adres e-mail, login itp.np.: imię, nazwisko, adres e-mail, login itp.

Kto jest administratorem i jak skontaktować się w sprawach związanych z Twoimi danymi osobowymi?

Administratorem Twoich danych osobowych jest Prezes Urzędu Dozoru Technicznego z siedzibą w Warszawie przy ul. Szczęśliwieckiej 34 (02-353 Warszawa). Wszelką korespondencję w sprawach związanych z przetwarzaniem Twoich danych osobowych prosimy kierować na adres Administratora lub adres e-miał: udt@udt.gov.pl z dopiskiem "Dane osobowe".

Administratorem strony jest Talent Finder Sp. z o.o., pl. Bankowy 2, 00-095 Warszawa.

W jakim celu i na jakiej podstawie będą przetwarzane dane

Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celu rekrutacji na stanowiska pracy adekwatne do Twojej wiedzy i doświadczenia oraz stosownie do potrzeb UDT. Twoje dane osobowe będą przetwarzane w celach prowadzonej aktualnie rekrutacji, a także w przypadku wyrażenia dodatkowej zgody na potrzeby przyszłych rekrutacji przeprowadzanych przez UDT. Podanie danych osobowych jest dobrowolne i wymaga Twojej wyraźnej zgody.

Przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa się na podstawie Artykułu 6 ust.1 pkt a Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady UE 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 roku w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych, oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE – tzn. przetwarzanie Twoich danych osobowych odbywa się na podstawie udzielonej przez Ciebie zgody.

Jakie mam prawa

Posiadasz nieograniczone prawo do żądania od Administratora dostępu do treści swoich danych osobowych, a także prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, a także prawo do przenoszenia danych osobowych oraz prawo wniesienia sprzeciwu odnośnie przetwarzania. Posiadasz również prawo do cofnięcia w każdym czasie zgody na przetwarzanie Twoich danych, z tym że pozostaje to bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania danych, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.

W razie, gdy uznasz, że przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy Ogólnego Rozporządzenia o Ochronie Danych, masz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych.

Jakie będą konsekwencje nie podania danych

Podanie przez Ciebie danych osobowych jest równoznaczne z wyrażeniem przez Ciebie zgody na przetwarzanie danych i nie jest wymogiem ustawowym ani umownym, a zatem nie występują po Twojej stronie ewentualne konsekwencje niepodania danych, za wyjątkiem rezygnacji z aplikowania o pracę w UDT.

Kto będzie odbiorcą danych i gdzie będą one przekazywane

Urząd Dozoru Technicznego nie udostępnia żadnych informacji osobowych podmiotom trzecim, chyba że następuje to za zgodą Użytkownika. Odbiorcą Twoich danych osobowych będą pracownicy UDT, których zadaniem będzie ocena doświadczenia zawodowego i kompetencji zawodowych. Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Ci zalogowania się do aplikacji Talent Finder. Rejestracja jest obowiązkowa, jeśli chcesz korzystać z opcji dostępnych w systemie (wypełnienie kwestionariusza osobowego, monitorowanie swoich zgłoszeń na projekty, śledzenie aktualnych ofert pracy, administrowanie kontem itp.).

Dzięki wypełnieniu danych w kwestionariuszu osobowym będziesz mógł w prosty sposób aplikować na nasze ogłoszenia.

Dane zbierane automatycznie mogą być wykorzystane jedynie w celach administracji serwisem, przy analizach statystycznych i analizach zachowań Użytkowników na stronie internetowej lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Po zarejestrowaniu się w aplikacji Talent Finder otrzymasz od nas e-mail z potwierdzeniem rejestracji wraz z linkiem do aktywacji konta. Po wypełnieniu kwestionariusza osobowego, określeniu swojego profilu zawodowego będziesz otrzymywać powiadomienia o nowych ofertach pracy odpowiadających Twojemu profilowi.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Po zalogowaniu się do systemu i wybraniu sekcji „Moje CV”, możesz wprowadzić zmiany do wprowadzonych wcześniej informacji. W każdej chwili możesz również usunąć swoje dane osobowe zbierane podczas rejestracji i używane do zalogowania się do systemu. Aby to zrobić należy zalogować się do systemu i w sekcji „Administracja kontem” wybrać opcję „Usuń konto”. Danych zbieranych automatycznie nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystywanie "cookies"

Nasza strona internetowa wykorzystuje pliki „cookies”, które służą identyfikacji Twojej przeglądarki podczas korzystania z naszej strony. Pliki „cookies” nie zawierają żadnych danych osobowych. Dzięki zebranym informacjom możemy uzyskać informacje o tym, jak często odwiedzasz nasz serwis i które jego elementy Cię najbardziej interesują. Uzyskane dane wykorzystujemy jedynie w celach statystycznych.

Masz prawo do odmowy zapisywania plików „cookies” na Twoim komputerze. Aby to zrobić musisz zaznaczyć odpowiednie ustawienia w opcjach przeglądarki internetowej, z której korzystasz.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem, gdy zbieramy Twoje dane osobowe, jest zaszyfrowana z użyciem protokołu SSL (Secure Socket Layer). Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności

Zastrzegamy sobie prawo zmiany powyższej polityki prywatności poprzez opublikowanie nowej polityki prywatności na naszej stronie internetowej. Po dokonaniu zmiany Polityka Prywatności ukaże się na stronie z nową datą.

Warszawa, dn. 25.05.2018 r.